Få snusen i det!

Kurs for nysgjerrige 4 og 5 åringer

Hvor lenge varer et dråpekunstverk? Hva slags lyder får ordene når vi rister dem sammen? Hvordan føles det å danse sint samba til glad musikk?Blir man først kjent med et nysgjerrig pinnsvin, er det mye å få snusen i!

På dette kurset leker og eksperimenterer vi med lyder, farger, former, ord og bevegelse. Intensjonen er å vekke barnas interesse for ulike kunstformer, og la dem oppleve gleden ved å uttrykke seg gjennom sang, dans, spill, dramatiseringsleker og formingsaktiviteter. Barna blir kjent med Petter Snus, det ensomme pinnsvinet som rømmer hjemmefrafor å finne en venn som forstår han. De møter også storesøsteren som kan dusje og danse på en gang, maur i festhumør, en tiur som er forelsket i seg selv og mange flere. Opplevelse og formidlingsglede står i fokus. Barna får danse viftedans med selvlagde tiurvifter og vaske-seg-samba med selvlagde sambasåper. De får kjenne hvordan det føles å sveve til gresshoppemusikk og se hvordan et trist kunstverk blir til. CD-en ”Petter Snus og vårmelodien” med Linn Skåber og Dennis Storhøi er inkludert i kursavgiften, og barna har muligheten til å bli ekstra godt kjent med sangene og fortellingen hjemme. Med CD-ens singbackversjoner som akkompagnement, kan de synge, leke og lage teater, sammen med venner og kosedyr.

Les CD-anmeldelsene!

Les CD/omtale

Kursholder Eva Nordli Krøger har laget fortellingen, musikken, tegningene og bøkene om Petter Snus. Hun er utdannet musiker og musikkpedagog, og har i en årrekke arbeidet med musikk- og kulturfag i barnehage, grunnskole, kulturskole og høyskole. Det er også utarbeidet et eget opplegg for voksne som ønsker å følge opp med flere Petter Snus-aktiviteter i barnehagen. I boka ”Få snusen i det!” er det samtaleforslag og grubleoppgaver til samlingsstund, tanker om hvordan turdagen kan inkluderes og tips om hvordan det kan arbeides mot en utstilling eller forestilling.

Les om aktivitetsboka ”Få snusen i det!”

Ta kontakt for påmelding eller mer informasjon!

Designer Fotograf: www.gretelill.no
Fagerhøy Kulturverksted, Olleveien 16, 1182 Oslo, tel.: 99 50 40 50, org.nr.: 884 550 092 mva, e-post: eva@f-k.no